OM DEN JAPANSKE HAVE I STRUER

I Den Japanske Have i Struer er der 450 klippede træer, rigtig mange buksbom og mange for- skellige småbuske. Ud af de 450 træer er der 130 træer, som taks, sydbøg, paradisæbletræer og mange andre træer, som er 50 – 75 år gamle og stammer fra Japan. Der er i alt 150 forskellige træer i denne japanske have. Mange af træerne kommer fra Fyn og andre plante- skoler i Danmark.

Som noget helt nyt i Den Japanske Have i Struer er der sat 25 små røde pile på jorden, der viser, hvilken retning, du skal se. Der er en lille fortælling til hver, der er perspektiv, der fortæller om nærhed og afstand i haven. Denne vekselvirkning, som vi skaber ved hjælp af planter og sten, skal give den japanske havekunst. Der er mange billeder fra naturen, som er kopieret i lille format ind i haven.

Der er mange fortællinger, som giver en fantastisk god oplevelse. Du kan bruge alle sanser, synet, hørelsen og lugtesansen. Egon har i 10 år arbejdet hen imod alle havens elementer, stier, sten, broer, vand, planter alt skal være i balance og harmoni. Udtænkt alle detaljer som skaber ligevægt og harmoni i haven. Der er god anledning til hjælp og spørgsmål om klipning, valg af træer og placering i haven.