JAPAN I NYERE TID

Mennesker:

I Japan bor 128 mill. Mennesker. Kun 14 % jord kan dyrkes eller anvendes. 86 % består af bjerge, veje, vand, klipper og byer.

I Tokyo bor 32 mill. Mennesker. 80-100 km. Lang. Jord kan koste op til 1-1½ mill. pr. kv.m. Bønderne, som sælger jord, er de mest velhavende. Nye regler på grund af motorvej gennem byen. Man ejer kun 10 meter ned til motorvejen.

Tog:

Tokyo har verdens mest præcise tog. Der er 2 min og 40 sek. Mellem hvert tog. Der er 16 vogne i hver.

Huse:

Husene er meget små – især i storbyerne – ca. 38-50 kvm. Der er aldrig soveværelse i huset. Der er næsten ingen eller kun en meget lille have.

Skolebørn:

Skolebørn i børnehaveklasse (4-5 år) skal have lært alfabetet, når de går i privatskole. 80 % af børnene går der. Der kræves meget af lærerne, de er godt lønnede. I Japan findes en uddannelse med mange fag, som kun ganske få tager. Den tager 26 år og koster 4-5 mill., og en stor del betales af staten.

Tilbage i tiden:

Bønderne spiser næsten kun ris. Kød var for dyrt at producere. Fisk gemmes og syltes i store tønder. Holdbarheden varer længe. En del tobak blev også produceret. På et tidspunkt blev der uddannet rigtig mange mennesker til at føre samuraisværd og hugge hovedet af folk i store mængder. Kimonoklædte munke gik ind og standsede dette store blodbad

3 kendte fra Danmark:

Søren Kirkegård
H. C. Andersen
Mikkel Milhede
Mikkel solgte det bedste kød, og af alt udenlandsk kød blev 80 % solgt til Japan. Hver 3-4 dag bliver 1800 containere læsset med det bedste grisekød. Tunfangster i store mængder. Længde ca. 1,5 – 2,0 meter. De bliver solgt på auktion kl. 4 om morgenen.

The-ceremonier:

Mange mennesker bruger en halv dag i ugen på det (også højtlønnede direktører). De kører ud til de små haver, kravler ind i the-husene ad lemmen for at søge den indre ro ved selve ceremonien. Også uanset hvor travle en hverdag de måtte have.

Haderslev:

På kongevej i Haderslev ligger verdens flotteste kirsebærlund. (bliver brugt til film i Japan) Japanske kirsebær er altid hvide. Verdens største turistattraktion er i februar, når kirsebærrene springer ud. Mellem 2-2,5 mio. mennesker ser begivenheden. En af byerne hvor det afholdes hedder Touyma (Mens kirsebærrene står i blomst, 14 dage).